ÅNDEDRÆTS-TERAPI & BREATHWORK

Du trækker vejret ca 25.000 gange hver dag! Dit liv starter med en indånding og slutter med en udånding. Den måde du vælger at trække vejret på imellem disse to åndedrag har en enorm betydning for dit liv, din sundhed og dit velvære.

Jo bedre du ilter din krop jo mere energi og overskud får du. En bevidst vejrtrækning er i sig selv afstressende og det virker øjeblikkeligt.

Det autonome nervesystem styrer dit åndedræt og dit hjerte, men vi kan påvirke det gennem et bevidst åndedræt. Der er to ‘under’ systemer der hedder det sympatiske (fight & flight) og det parasympatiske nervesystem (rest & digest). Åndedrættet gør os bedre til at navigere, så du kan du agere, i stedet for at reagere på dine følelse og dermed tage sunde beslutninger i livet.

Positive effekter ved en god bevidst vejrtrækning

Mere energi, bedre søvn, bedre fordøjelse, færre smerter, mere glæde, mindre stres og angst, pænere hud, mere overskud til at være i nuet, færre muskelspændinger og større mental styrke. Desuden udskiller åndedrættet omkring 70% af dine affaldsstoffer og skaber 90% af din energi.

Hvordan skal jeg så trække vejret?

Første skridt er at blive bevidst på dit åndedræt og forstå at næsen er til at trække vejret med og munden er til at spise med. Så begynd med at sætte fokus på din vejrtrækning! Hver gang du tænker på dit åndedræt, så lukker du munden og tager en lang jævn indånding gennem næsen og en lige så lang udånding gennem næsen. Prøv f.eks. Med 5 sek ind og 5 sek ud (Mo Better Breath). Desuden vil du gerne trække vejret helt ned i bunden af lungerne, hvor du ilter din krop bedst muligt. Diafragma arbejder som et stempel, som går op og ned. Den sidder fast på lungerne, der dermed udvider sig på en indånding og så siver luften ud igen som en udånding når ‘stemplet’ trykkes op igen. Indåndingen er aktiv og udåndingen er passiv. Åndedrættet er en usynlig superpower, men det skal trænes.

God lille husker; LSD = Light. Slow. Deep.

Hvad er Breathwork?

Conscious Connected Breathing er i familie med Rebirthing og Transformational breathing. Jeg lærte det for mange år siden da jeg boede hos HOPI indianerne i Arizona og var i mesterlærer hos Caroline og senere Richard, begge Hopi indianere og shamaner. De kaldte det SPIRIT BREATH.


Jeg har lært det på den bedste måde. MESTERLÆRE. En glemt kunst, som er helt uvurderlig. Learning by doing, overleveret i generationer og det betyder erfaring og visdom, som du ikke kan læse i en bog eller lære på et kursus. Det lærer du kun på livets vej.

Tusindevis af års erfaring, overleveret fra generation til generation af shamaner. Nu er det også vores videnskab og den bekræfter det hele. Men husk, det er ligesom kærlighed, det skal mærkes, opleves, gøres, sanses og gives. Det er et helene og forløsende åndedræt som hjælper dig på en indre rejse, hvor du dykker ned i din underbevidsthed og rydder op og forløser gamle traumer. Du får altid det du har brug for og der er en mening med din rejse.

Du ligger på ryggen, hos mig på en stor lækker økologisk TATAMI måtte med god plads (1 x 2 m) og trækker vejret gennem munden. Ja gennem munden, får når vi gør det bevidst er der en masse gode effekter både fysisk og mentalt. Det er et cirkulært åndedræt og dvs at der ikke er nogen pauser. Det er dybt og kraftfuldt. Det er diafragma der laver arbejdet og det kræver en stor bevidsthed at blive ved. Du vil ofte opleve at tid og rum forsvinder. Du er i ren bevidsthed. Det kan bringe dig tilbage til din fødsel, barndom, specifikke situationer, forløse gamle traumer, vække din kreativitet og vise dig nye veje. Det kan virke hårdt, men lige meget hvad er det en fantastisk følelse. Det hjælper mod angst, depression, frygt, nedtrykthed, vrede og lukkede mønstre og indgroede vaner.

Sådan trækker du vejret i en god time...? Det kan jeg da ikke, siger de fleste. Men det kan du, ligesom næsten alle andre. Jeg har arbejdet med Frømandskorpset, børn og unge, gamle, folk med pacemaker, CEO's, kriminelle, folk med epilepsi, muskelsvind, astma, KOL, angst, depression og ja helt almindelige mennesker fra 12 årige til en 81 årig. Du finder din vej med dit åndedræt, hvis du er modig, tør være sårbar, har tillid til mig og processen. Mine workshops er 4-5 timer, da vi bruger tid på at forberede os fysisk og mentalt, trække vejret bevidst, finde tilbage til sig selv, mærke kroppen og finde ro efter 'rejsen'. Der er god tid til at finde tilbage og vi slutter altid i en sharing cirkel sammen, hvor vi deler det vi har lyst til i fortrolighed og kærlighed. Sammen skaber vi forandring i os selv og så i verden.

En samtale om åndedrættet

..og livet med Lotte Paarup fra åndedrættet.nu