I BREATHE SO I CAN CHOOSE

ÅNDEDRÆTSTERAPI & BREATHWORK

Release your true power. One breath at a time.

ÅNDEDRÆTTET:

Du trækker vejret ca 25.000 gange hver dag! Dit liv starter med en indånding og slutter med en udånding. Den måde du vælger at trække vejret på imellem disse to åndedrag har en enorm betydning for dit liv, din sundhed og dit velvære.

Jo bedre du ilter din krop jo mere energi og overskud får du. En bevidst vejrtrækning er i sig selv afstressende og det virker øjeblikkeligt. 

Det er simpelt, men det kræver dagligt bevidst arbejde at kunne bruge sit åndedræt i det daglige rat race.

"It's easy to be mindful on the mountain, the reel test comes when your back with your family"

 Åndedrættet er kroppens absolutte number one prioritet. 

Diafragma (din primære åndedrætsmuskel) er kroppens første prioritet, sammen med hjertet. Uden disse to muskler vil du dø. Heldigvis styrer det autonome nervesystem bl.a. dit åndedræt og dit hjerte, men vi kan påvirke det gennem et bevidst åndedræt. Der er to ‘under’ systemer der hedder det sympatiske (fight & flight) og det parasympatiske nervesystem (rest & digest). Disse to systemer styre vores liv, men den gode nyhed er at du kan lære at styre disse systemer gennem åndedrættet og dermed tage styringen i dit liv. Åndedrættet gør os bedre til at navigere så du kan du agere, i stedet for at reagere på dine følelse og dermed tage sunde beslutninger i livet.

Listen over de positive effekter ved en god bevidst vejrtrækning er lang. 

Her er nogle af dem:

Mere energi, bedre søvn, bedre fordøjelse, færre smerter, mere glæde, mindre stres og angst, pænere hud, mere overskud til at være i nuet, færre muskelspændinger og større mental styrke. Desuden udskiller åndedrættet omkring 70% af dine affaldsstoffer og skaber 90% af din energi.

Hvordan skal jeg så trække vejret?

Første skridt er at blive bevidst på dit åndedræt og forstå at næsen er til at trække vejret med og munden er til at spise med. Så begynd med at sætte fokus på din vejrtrækning! Hver gang du tænker på dit åndedræt, så lukker du munden og tager en lang jævn indånding gennem næsen og en lige så lang udånding gennem næsen. Prøv f.eks. Med 5 sek ind og 5 sek ud (Mo Better Breath). Desuden vil du gerne trække vejret helt ned i ‘maven’. Dvs helt ned i bunden af lungerne. Diafragma arbejder som et stempel, som går op og ned. Den sidder fast på lungerne, der dermed udvider sig på en indånding og så siver luften ud igen som en udånding når ‘stemplet’ trykkes op igen.

Vi lever i en verden med fuld fart på og det kan virke svært at finde pauser og ro. Der er et konstant pres og et stimuli rush som aldrig før, såsom; trafik, sms’er, mails, arbejde, workshops, arrangementer, praktiske ting, facebook, Instagram, tic toc, Streaming, arbejde, kæreste, venner og familie. Dette er alt sammen med til at aktivere dit ‘stressystem’. En god bevidst vejrtrækning er et fantastisk værktøj. Det er nemt, gratis og du har det ALTID med. Det giver straks ro og gør os bedre til at navigere i livet. Du skal bare øve dig lidt og så faktisk gøre det.

HVAD ER BREATHWORK?

Det jeg guider hedder Conscious Connected Breathing og er i familie med Rebirthing og Transformational breathing. Jeg lærte det for mange år siden da jeg boede hos HOPI indianerne i Arizona og var i mesterlærer hos Caroline og senere Richard, begge Hopi indianere og shamaner. De kaldte det SPIRIT BREATH.

Jeg har lært det på den bedste måde. MESTERLÆRE. En glemt kunst, som er helt uvurderlig. Learning by doing, overleveret i generationer og det betyder erfaring og visdom, som du ikke kan læse i en bog eller lære på et kursus. Det lærer du kun på livets vej. Ikke online!

Der er ikke noget hokus pokus her. Det er tusindevis af års videnskab og erfaring, overleveret fra generation til generation af shamaner. Nu er det også vores videnskab og den bekræfter det hele. Der er masser af videnskab der de sidste mange år kun er blevet tydeligere. Men husk, det er ligesom kærlighed, det skal mærkes, opleves, gøres, sanses og gives. Hvordan dokumenterer vi det? Præcis derfor bliver det overleveret fra generation til generation.

Hvad er det så? Det er et helene 0g forløsende åndedræt som hjælper dig på en indre rejse, hvor du dykker ned i din underbevidsthed og rydder op og forløser gamle traumer. Du får altid det du har brug for og der er en mening med din rejse. Et par af de ord jeg hører mest, er forløsning og fantastisk. Du ligger på ryggen, hos mig på en stor lækker økologisk TATAMI måtte med god plads (1 x 2m) og trækker vejret gennem munden. Ja gennem munden, får når vi gør det bevidst er der en masse gode effekter både fysisk og mentalt. Det er et cirkulært åndedræt og dvs at der ikke er nogen pauser. Det er dybt og kraftfuldt. Det er diafragma der laver arbejdet og det kræver en stor bevidsthed at blive ved. Du vil ofte opleve at tid og rum forsvinder. Du er i ren bevidsthed. Det kan bringe dig tilbage til din fødsel, barndom, specifikke situationer, forløse gamle traumer, vække din kreativitet og vise dig nye veje. Det kan virke hårdt, men lige meget hvad er det en fantastisk følelse. Det hjælper mod angst, depression, frygt, nedtrykthed, vrede og lukkede mønstre og indgroede vaner.

Sådan trækker du vejret i en god time...? Det kan jeg da ikke, siger de fleste. Men det kan du, ligesom næsten alle andre. Jeg har arbejdet med Frømandskorpset, børn og unge, gamle, folk med pacemaker, CEO's, kriminelle, folk med epilepsi, muskelsvind, astma, KOL, angst, depression og ja helt almindelige mennesker fra 12 årige til en 81 årig. Du finder din vej med dit åndedræt, hvis du er modig, tør være sårbar, har tillid til mig og processen. Mine workshops er 4-5 timer, da vi bruger tid på at forberede os fysisk og mentalt, trække vejret bevidst, finde tilbage til sig selv, mærke kroppen og finde ro efter 'rejsen'. Der er god tid til at finde tilbage og vi slutter altid i en sharing cirkel sammen, hvor vi deler det vi har lyst til i fortrolighed og kærlighed. Sammen skaber vi forandring i os selv og så i verden.

En samtale om åndedrættet

..og livet med Lotte Paarup fra åndedrættet.nu

NOGRAVITY.DK

Adresse:

C/O MoveToGrow

Siljangade 1, Lokale 5G

2300 Kbh S

Kontakt

20 11 11 22

esbenseir@nogravity.dk