Vær stærk for at hjælpe dig selv og andre

YOGA

Forbinder krop og sind.

We don't use the body to get into the pose. We use the pose to get into the body.

Every morning we are born again. What we do today is what matters most. Buddha

Yoga og meditation er en 5.000 år gammel tradition, som er skabt til at stilne og balancere sindet, få os ud af den evige tankestrøm af bekymringer og finde en bedre balance i vores liv. Balancen mellem Yin og Yang, det rolige og det energifyldte, er vigtig for at holde kroppen og sindet i form. Yoga er et Sanskrit ord og betyder at forene. At forene krop og sind, men også at forstå at vi er en del af alt. Den fysiske Yoga er kun en del af Yoga og egentlig er øvelserne en træning for kroppen så du kan sidde i længere tid uden at få ondt. For Esben er bevægelse meditativ og meditation kan ofte være ‘nemmere’ gennem bevægelse. Yoga og meditation kan kombineres for nemmere at finde frem til den meditative bevidsthed, hvor vi gennem bevægelsen stilner vores sind. Bevidsthed om bevægelsen og åndedrættet vil hjælpe med at skabe den meditative følelse. Stille meditation (Shinay) er en anden måde at dyrke meditationen på og det er sundt at træne sindet gennem den stille meditation. Hvor man bare er til stede i nuet. Specielt nu om dage, hvor alt går meget hurtigt. Hvor vi bliver konstant udsat for stimuli i form af reklamer, holdninger, problemer, forbrug og meget andet. Vi skal konstant tage stilling. Men den stille og observerende meditation er svær for mange. Så jeg oplever flere der får en bedre oplevelse hvis de laver en fokus meditation (Anapanasati) hvor vi øver os i at holde 100% fokus på vores åndedræt.

"Stilhed og simplicitet vil blive det nye guld."

– Esben Seir

Yogaen er gået mange veje i det moderne samfund, men er det vigtigt ikke at definere en sandhed. At mærke hvad der er godt for dig, hvad der passer til din krop og hvad der føles rigtigt, er vigtigt for at skabe en daglig praksis, som giver dig velvære i dit liv. Yoga og meditation med Esben vil reflektere mange års erfaring med yoga, meditation, åndedrættet og bevægelse, som vil give dig inspiration til en sund og simpel daglig praksis, der fungerer for dig. Vi er alle forskellige og har brug for forskellige ting, men vi har en tendens til at sammenligne os og hele tiden ville have noget andet og mere. Måske er det mere simpelt. Det vi har er faktisk lige det vi har brug for? Uden tid med dig selv, vil du aldrig rigtig mærke hvad du har brug for. Så find tid til dig selv og mærk hvad der gør dig glad. Men jeg tror vi alle har brug for mere YIN i en meget YANG præget verden. Stilhed er det nye guld.

Jeg arbejder meget med at kombinere yoga og åndedræt, så hos mig hænger det sammen og du vil mærke forskellen når åndedrættet guider din yoga.

“Vi søger lykken? Men vi bare skal være glade og tilfredse, med det der er.”

– Esben Seir

Jeg er uddannet i Hatha Yoga fra Hamsa Yoga hos både Soham og Simon Krohn. Desuden flere ophold i Indien, USA og Thailand med undervisning og kurser. Jeg er desuden uddannet Yin Yoga lærer fra Sattva Yoga hos Mari Nordstrøm, Bernie Clark og WUJI Yin Yoga Academy.

Meditation og Pranayama forløb, uddannelse og workshops hos Stephan Pende, Simon Krohn, Janakananda, Stig Severinsen,

Henning Daverne og Sven Trier.

Desuden flere besøg og mentoring hos Thich Nhat Hanh bl.a. i Plum Village.

Jeg praktiserer selv dagligt! En vigtig detalje, lige meget hvad du underviser. Walk the Talk.


NOGRAVITY.DK

Adresse:

C/O MoveToGrow

Siljangade 1, Lokale 5G

2300 Kbh S

Kontakt

20 11 11 22

esbenseir@nogravity.dk